Martin Auer: Ciudatul război, Povești și lecții despre pace

   
 

Visătorul

Please share if you want to help to promote peace!

Translated by Mădălina Diniță

Această traducere nu a fost încă revizuită

Visătorul
Băiatul albastru
Ciudatul Război
Notele autorului
Descarcă (Toate poveștile într-un fișier compatibil pentru imprimare)
Carte de oaspeți
Despre traducător
Despre autor
Mail for Martin Auer
Licență
Creative Commons licence agreement

Bücher und CDs von Martin Auer


In meinem Haus in meinem Kopf
Gedichte für Kinder

Die Prinzessin mit dem Bart
Joscha unterm Baum
Was die alte Maiasaura erzählt

Die Erbsenprinzessin

Der wunderbare Zauberer von Oz - Hörbuch zum Download

Die Jagd nach dem Zauberstab, Roman für Kinder - Hörbuch zum Download
Der seltsame Krieg
Geschichten über Krieg und Frieden

Zum Mars und zurück - Lieder
Lieblich klingt der Gartenschlauch - Lieder
Lieschen Radieschen und andere komische Geschichten - CD
A fost odată un visător. El credea, de exemplu, că trebuie să existe o cale pentru a vedea lucrurile la zece mii de mile depărtare. Sau se gândea că trebuie să existe o cale pentru a mânca supa cu furculița. El credea că trebuie să existe o cale ca oamenii să stea in cap și era sigur că trebuie să existe o cale ca oamenii să trăiască fără să le fie teamă.

Oamenii i-au spus: „Niciunul din lucrurile acestea nu poate fi realizat; ești un visător! Deschide ochii și acceptă realitatea așa cum e ea!” Și i-au mai spus: „Natura are propriile ei legi și, pur și simplu, nu le poți schimba!”

Dar el le-a răspuns: „Nu știu, trebuie să existe o cale să respirăm sub apă. Și trebuie să existe o cale să îi dăm fiecărui om ceva să mănânce. Trebuie să existe o cale ca fiecare să poată să învețe ceea ce dorește. Trebuie să existe o cale prin care să te uiți în propriile pântece.”

Și oamenii i-au spus: „Revino-ți, omule; aceste lucruri nu se vor întâmpla niciodată. Nu poți spune pur și simplu că vrei ceva și să te aștepți apoi ca acel lucru să se întâmple. Lumea este așa cum este și nu mai poate fi schimbată!”

Când au apărut televizorul și aparatele de radiologie, omul a putut să vadă la zece mii de mile depărtare și a putut să se uite înăuntrul pântecelor sale. Dar nimeni nu i-a spus: „Mda, se pare că, până la urmă, ai avut dreptate.” Și nu i-au spus nimic când cineva a inventat costumele de scafandru care le permit oamenilor să respire cu ușurință sub apă. Dar omul și-a spus în sinea lui: „Mă așteptam la asta. Poate că într-o bună zi va fi posibil să ne înțelegem unii cu alții fără să ne războim."

Notele autorului


O parte din conținutul acestui site a fost publicat de utilizatori înregistrați. Dacă observați orice lucru care seamănă cu o încercare de spam sau abuz, vă rugăm să contactați autorul.