Martin Auer: The Strange War, Barış Eğitimi için Hikayeler

   
 

Köle

Please share if you want to help to promote peace!

Çeviren Yasemin Bayraktar

This translation has not yet been reviewed

Hayalperest
Korku
İki Kavgacı
Köle
Trafik Sıkışıklığı
Bomba
Yazarın yorumları
Download (All stories in one printer friendly file)
Çevirmen hakkında
Yazar hakkında
Mail for Martin Auer
Licence
Creative Commons licence agreement

Bücher und CDs von Martin Auer


In meinem Haus in meinem Kopf
Gedichte für Kinder

Die Prinzessin mit dem Bart
Joscha unterm Baum
Was die alte Maiasaura erzählt

Die Erbsenprinzessin

Der wunderbare Zauberer von Oz - Hörbuch zum Download

Die Jagd nach dem Zauberstab, Roman für Kinder - Hörbuch zum Download
Der seltsame Krieg
Geschichten über Krieg und Frieden

Zum Mars und zurück - Lieder
Lieblich klingt der Gartenschlauch - Lieder
Lieschen Radieschen und andere komische Geschichten - CD

Bir adamın bir kölesi vardı. Ve köle onun için bütün işleri yapmak zorundaydı. Köle adamı yıkar, saçını tarar, yemeğini böler ve ağzına verirdi. Köle adamın mektuplarını yazardı, ayakkabılarını parlatırdı, çoraplarını yamardı, odun keser ve ocağı yakardı. Adam yürüyüş yaparken ahududuları gördüğünde, köle onları toplayıp ona yedirmek zorundaydı. Kölenin kaçmasını engellemek için, adam onu her zaman zincirlerdi. Gece gündüz, onu zincirinden tutup oradan oraya sürüklemek zorundaydı yoksa köle kaçardı. Ayrıca adam her zaman yanında bir kırbaç taşırdı. Çünkü köle zinciri çekiştirdiğinde, onu kırbaçlamak zorundaydı. Kolları ağrıdığında ve onu kırbaçlamaktan yorulduğunda ise, köleye, zincire ve genel olarak her şeye küfrederdi.

Bazen gizlice hala genç olduğu ve henüz bir kölesinin olmadığı zamanların hayalini kurardı. O zamanlar kuşlar kadar özgürce ormanda dolaşır ve sürekli zinciri çekiştirmek zorunda kalmadan ahududu toplayabiliyordu. Ama şimdi tuvalete bile tek başına gidemiyordu. Her şeyden önce, köle kaçardı ve ayrıca altını kim temizleyecekti? Bunun için iki elini de serbest bırakamazdı.

Bir seferinde, yine böyle sızlanırken, biri ona: “Peki, eğer bu kadar korkunç bir durumsa, neden köleyi serbest bırakmıyorsun?” diye sordu.

“Tabi, bırakayım da beni öldürsün mü?” dedi adam. Ama içten içe özgürlüğün hayalini kurdu.

Peki ya köle? O da özgürlüğü mü hayal ediyordu? Hayır, özgürlüğü hayal etmeyi bırakalı çok olmuştu. Hayalini kurduğu tek şey efendi olmak, bir adamı zincirlemek, onu kırbaçlamak ve ona altını temizletmekti. İşte, o bunu hayal ediyordu.


Yazarın yorumları


This site has content self published by registered users. If you notice anything that looks like spam or abuse, please contact the author.