Martin Auer: De Vreemde Oorlog, Verhalen voor Vredeseducatie

   
 

De dagdromer

Please share if you want to help to promote peace!

Vertaling van Tamara Bryk

Nagekeken door F

De dagdromer
De Blauwe Jongen
Worteltjesplaneet
Angst
Opnieuw Angst
De Vreemde Mensen van Planeet Hortus
Foreword
Download (Alle verhalen in één print vriendelijk document)
Gastenboek
Over de vertaler
Over de auteur
Mail for Martin Auer
Licentie
Creative Commons licence agreement

Bücher und CDs von Martin Auer


In meinem Haus in meinem Kopf
Gedichte für Kinder

Die Prinzessin mit dem Bart
Joscha unterm Baum
Was die alte Maiasaura erzählt

Die Erbsenprinzessin

Der wunderbare Zauberer von Oz - Hörbuch zum Download

Die Jagd nach dem Zauberstab, Roman für Kinder - Hörbuch zum Download
Der seltsame Krieg
Geschichten über Krieg und Frieden

Zum Mars und zurück - Lieder
Lieblich klingt der Gartenschlauch - Lieder
Lieschen Radieschen und andere komische Geschichten - CD

Er was eens een man, en dat was een echte dagdromer. Hij dacht bijvoorbeeld: Het móet mogelijk zijn om tienduizend kilometers in de verte te zien. Of: Het móet mogelijk zijn om soep met een vork te eten. Hij dacht: Het móet mogelijk zijn op mijn eigen hoofd te staan, en hij dacht: Het móet mogelijk zijn zonder angst te leven.

De mensen zeiden tegen hem: "Dat kan toch helemaal niet, je bent gewoon een dagdromer". En ze zeiden: "Je moet je ogen opendoen en kijken wat er werkelijk gebeurd". En ze zeiden: "Er zijn nu eenmaal natuurwetten."

Maar de man gaf als antwoord: "Ik weet het niet... het moet toch mogelijk zijn om water in te ademen, ik bedoel... onder water te ademen. En het moet toch mogelijk zijn dat er voedsel genoeg is voor iedereen. Het moet toch mogelijk zijn dat iedereen alles kan leren wat hij of zij wil. Het moet toch mogelijk zijn in je eigen maag te kijken?"

En de mensen zeiden: "Doe niet zo gek. Je kunt niet zo maar zeggen :"Ik wil dit" en "Ik wil dat" en dat het dan gebeurd. De wereld is zo als zij is en daarmee uit!".

Maar toen de televisie uitgevonden werd en de Röntgenstralen, toen konden de mensen tienduizenden kilometers ver kijken en ook in de eigen maag. Maar niemand zei tegen hem: "Je hebt toch niet helemaal ongelijk gehad". Ook niet toen het duikapparaat werd uitgevonden waarmee men onder water kon ademen. Maar de man dacht: "Zie nou maar. Misschien is het zelfs wel mogelijk zonder oorlog te leven..."Commentaar auteur


Deze site heeft zelf gepubliceerde inhoud door geregistreerde gebruikers. Als u opmerkt dat iets op spam of misbruik lijkt, neemt u dan a.u.b. contact op met de auteur.