Martin Auer: Det underliga kriget, Berättelser för en fredskultur

   
 

Slaven

Please share if you want to help to promote peace!

Översättning av Jenni Jelse

This translation has not yet been reviewed

Den blå pojken
Morotsplaneten
Rädsla
Rädsla igen
Två kämpar
Slaven
Bönderna som var bra på att räkna
Trafikstockning
De två fångarna
Förord
Author's comments
Download (All stories in one printer friendly file)
About the Translator
About the Author
Mail for Martin Auer
Licens
Creative Commons licence agreement

Bücher und CDs von Martin Auer


In meinem Haus in meinem Kopf
Gedichte für Kinder

Die Prinzessin mit dem Bart
Joscha unterm Baum
Was die alte Maiasaura erzählt

Die Erbsenprinzessin

Der wunderbare Zauberer von Oz - Hörbuch zum Download

Die Jagd nach dem Zauberstab, Roman für Kinder - Hörbuch zum Download
Der seltsame Krieg
Geschichten über Krieg und Frieden

Zum Mars und zurück - Lieder
Lieblich klingt der Gartenschlauch - Lieder
Lieschen Radieschen und andere komische Geschichten - CD

En man hade en slav. Och slaven var tvungen att utföra alla hans ärenden. Slaven tvättade mannen, kammade hans hår, skar upp hans mat och matade honom. Slaven skrev mannens brev för honom, putsade hans skor, stoppade hans strumpor, högg hans ved och tände elden i den öppna spisen. När mannen såg några hallon när de var ute och gick fick slaven plocka dem och stoppa dem i hans mun. För att slaven inte skulle springa bort höll mannen alltid fast honom i en kedja. Dag som natt var han tvungen att hålla fast honom så att han inte skulle smita. I andra handen bar mannen alltid en piska, för när slaven drog i kedjan var mannen tvungen att piska honom. När hans arm sedan gjorde ont, och han var trött på att piska honom, svor mannen åt slaven och åt kedjan, och åt allt i allmänhet.

Ibland, i hemlighet, drömde han sig tillbaka till tiden då han fortfarande var ung och ännu inte hade någon slav. På den tiden kunde han fortfarande ströva omkring i skogen fri som fågeln och plocka hallon utan att hela tiden streta och dra i kedjan. Nu kunde han inte ens gå på toa själv. Främst för att slaven annars skulle fly, och dessutom: vem skulle torka honom? Han hade ju inte någon ledig hand.

En gång när han höll på att jämra sig sa någon till honom: "Om det nu är så förfärligt, varför befriar du inte din slav?"

"Visst", sa mannen, "så att han kan döda mig!" Men i hemlighet drömde mannen om frihet.

Och slaven? Drömde även han om frihet? Nej, han hade för länge sedan gett upp drömmen om frihet. Det enda han drömde om var att själv få vara herren och få gå runt med en kedjad man och piska honom och få honom att torka honom. Det var vad han drömde om!


Author's comments


This site has content self published by registered users. If you notice anything that looks like spam or abuse, please contact the author.