Martin Auer: Kummallinen sota, Tarinoita rauhankasvatukseen

   
 

Uneksija

Please share if you want to help to promote peace!

Translated by Pirjo Rantanen

Tätä käännöstä ei ole vielä tarkastettu

Uneksija
Sininen poika
Porkkanaplaneetalla
Pelko
Vielä kerran pelko
Hortus-planeetan eriskummalliset ihmiset
Kaksi taistelijaa
Mies miestä vastaan
Sota Marsissa
Orja
Hyvät laskijat
Kummallinen sota
Arobanai
Tähtikäärme
Ruuhka
Kaksi vankia
Oikeudenmukaisuus
Selonteko Yhdistyneiden aurinkokuntien neuvostolle
Pommi
Foreword
Lataa (kaikki tarinat tulostettavaksi sopivassa tiedostossa)
Vieraskirja
Kääntäjästä
Tekijästä
Mail for Martin Auer
Lisenssi
Creative Commons licence agreement

Olipa kerran mies, joka oli uneksija. Hän ajatteli esimerkiksi näin: "Täytyyhän olla mahdollista, että voi nähdä kymmenentuhannen kilometrin päähän, täytyyhän olla mahdollista, että söisi keittoa haarukalla, täytyyhän olla mahdollista, että seisoisi päällään, täytyyhän olla mahdollista, että voisi elää ilman pelkoa."

Ihmiset sanoivat hänelle: "Eihän tuosta mistään tule mitään, olet pelkkä uneksija! Sinun täytyy avata silmäsi ja hyväksyä todellisuus! On vain olemassa luonnonlakeja, joita ei voi muuttaa!"

Mutta mies ajatteli: "En tiedä. Täytyyhän olla mahdollista, että hengittäisi veden alla. Ja täytyyhän olla mahdollista, että kaikille riittäisi syötävää. Täytyyhän olla mahdollista, että kaikki oppivat sen, mitä haluavat tietää. Täytyyhän olla mahdollista, että katsoisi omaan vatsaansa."

Ja ihmiset sanoivat: "Kokoa itsesi, hyvä ihminen, ei tuollaisia asioita tapahdu koskaan! Et voi yksinkertaisesti sanoa Minä haluan! ja siksi vain asioiden pitäisi tapahtua, kuten haluat. Maailma on sellainen kuin on ja sillä hyvä!"

Kun televisio keksittiin ja röntgensäteet, ihmiset näkivät kymmenentuhannen kilometrin päähän ja myös omaan vatsaansa. Mutta kukaan ei tullut sanomaan miehelle: "No, hyvä, et sittenkään ollut aivan väärässä." Eikä silloinkaan kun laitesukellus keksittiin, niin että ihminen pystyi vaikeuksitta hengittämään veden alla. Mutta mies ajatteli itsekseen:" No niin. Ehkä sekin on vielä joskus mahdollista, ettemme käy enää sotia."

   
 

Tällä sivustolla on rekisteröityneiden käyttäjien itsensä julkaisemaa aineistoa. Jos huomaat epämääräistä aineistoa, ota yhteys ylläpitäjään.